EM

We schrijven oktober 2012:

Met enige trots presenteren wij u de eerste echte trialmotor met elektrische aandrijving, de EM 5.7!! PMtrials heeft naast Sherco en Scorpa, ook de import van EM in Nederland. EM, sterk gelieerd aan Scorpa, kon de maandag vóór de kampioenstrial van 2012 de allereerste seriemotor van de band laten rollen. Reden voor ons om af te reizen naar Zuid-Frankrijk om de aller-aller eerste electric trialbike persoonlijk van directeur Philippe Aresten in ontvangst te nemen. Gezien de staat van dienst van Philippe (ontwikkelde reeds vele trialmotoren voor diverse vooraanstaande merken) hadden we ingeschat dat we best direct aan een wedstrijd konden deelnemen. De lat werd wel direct hoog gelegd, deelname aan de kampioenstrial 2012, vrijwel zonder voorbereidings- en testtijd!! Daags voor de wedstrijd hadden we nog even de gelegenheid om de motor te testen en daar moesten we het mee doen. Tijdens de eerste test bleek dat je wel flink aan de motor moet wennen, maar ook dat hij eigenlijk gewoon direct al “af” is. Afgezien van een iets hoger stuur hoefden we helemaal niets aan te passen en voelde alles direct betrouwbaar aan. Na de presentatie van de motor bij de kampioenstrial werd er wel even vreemd opgekeken dat we met een dergelijk nieuwe en vreemde motor de wedstrijd in durfden, maar al gauw bleek dat ongegrond. Weliswaar ingeschreven in een iets lagere klasse dan gebruikelijk, wisten we beide dagen in de Sportklasse B op ons naam te schrijven, de eerst victorie voor een elektrische trialmotor in Nederland dus!!

Nu, anno 2014-2015, is de motor alweer flink geëvolueerd met een nog weer beter accupakket en regelunit.

De rijtijd voordat er weer moet worden opgeladen, is drastisch verlengd en de power is nu nog beter bruikbaar voor het echte trialwerk.

Er zijn inmiddels ook rijders die de motor ook daadwerkelijk de nonstops insturen en niet onverdienstelijk!!

EM is ook druk bezig met vervolgmodellen en dus met het vergroten van de markt voor elektrisch aangedreven off-road motoren.

Meer info:

Sinds 2015 is de import van EM bij T- Supporting bv in Lage Zwaluwe.

Importeur Sherco en Scorpa trialmotoren